Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Benalmádena – elämää lomalla ja suurkaupungissa

Benalmádena sijaitsee aivan Torremolinoksen lomakaupungin naapurissa sija mukavine rantakatuineen, satamineen ja hyvine ravintoloineen. Suurkaupunki Málaga sijaitsee vain 30 minuutin etäisyydellä. Hienohiekkaista rantaa myötäilee bulevardi, jonka keskivaiheilla on Benalmádenan tyylikäs huvivenesatama Puerto Marina mahtijahteineen sekä lukuisine putiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. 

Ihastuttava Benalmádena

Benalmádenaan on helppoa ihastua. Täällä on mukavia hotelleja, hyviä rantoja ja leppoisaa lomaelämää. Erityisesti upea satama ja pitkä, rantaviivaa myötäilevä kävelykatu ovat kaupungin helmiä. Täällä rantaelämä on vilkasta päivisin ja  meno eloisaa iltaisin, kun ravintolat houkuttelevat aterioimaan paikallisilla ja kansainvälisillä herkuilla. 

Koettavaa Benalmádenassa

Vaikka olisikin houkuttelevaa vain lekotella ja nauttia elämästä ihanan pitkällä rannalla, Benalmádenassa on paljon kokemisen arvoista. Lomakaupunki jakautuu kolmeen eri osaan: Vuorenrinteelle rakentunut Benalmádena Pueblo valkoisine taloineen on kaupungin vanhinta ja tunnelmallisinta osaa, jossa on mm. mukavia paikallisia ravintoloita. Benalmádena Costalla taas voi kuljeskella kaunista rantabulevardia pitkin ja tarkastaa Puerto Marinan hulppeat huvipurret. Näiden väliin jäävä Arroyo de la Miel on Benalmádenan kolmas kyläkeskittymä. 

Elämyksiä koko perheelle

Puerto Marina ja sen ympärillä kiertävä, palveluita pursuava rantakatu on nähtävyys itsessään. Satamasta on tullut myös merkittävä iltaelämän keskus. Paikallisia ruoka- ja ostospaikkoja etsivän kannattaa ehdottomasti poiketa myös Benalmadena Pueblossa vuorenrinteellä. Hiekkarannat, erilaiset eläinpuistot ja Tivoli World -huvipuisto suovat lomailoa kaikenikäisille. Hulppeimpiin elämyksiin kuuluu nousu köysiradalla ylös Mount Calamarron vuorelle, josta saa ihailla upeita näkymiä yli Aurinkorannikon.

Málaga, suurkaupunki kulman takana

Benalmádenassa päivät kuluvat verkkaisesti, mutta suurkaupungin vilinään haluavalle Málaga on vain kivenheiton päässä, sillä vuokra-autolla tai taksilla sinne hurauttaa vain puolessa tunnissa. Kiertele kaupungin kiemuraisilla kujilla, nauti tapaksista paikallisten kanssa tai tutustu kuuluisiin nähtävyyksiin. Esimerkiksi Alcazabasta avautuvat huikeat näköalat. Muita mielenkiintoisia tutustumiskohteita ovat esim. Picasso-museo tai satama. Málagassa riittää näkemistä useammaksi päiväksi.


Avarra Andalusian näkymiäsi

Lähijunalla on helppo käväistä lähikaupungeissa kuten Malagassa, mutta monet Andalusian nähtävyydet ovat päivän tai jopa kahden arvoisia. Jo muutaman kilometrin päässä rannikolta alkaa toisenlainen Andalusia. Pienissä valkoisiksi kalkituissa kylissä elämänrytmi poikkeaa täysin rannikon vilkkaista lomakeskuksista. Kaukana eivät ole myöskään tyylikäs Marbella, satumainen Granada, upea Sevilla tai brittiläinen Gibraltar.


Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.